W 49. odcinku mojego podcastu spotykam się z Violą Urban. W mojej opinii Viola to prawdziwa mistrzyni kulinariów 🙂 Dzieli się z nami praktycznymi poradami, jak gotować na diecie roślinnej. Odsłuchaj nagrania, aby dowiedzieć się:

  • Czy komponowanie diety bez mięsa jest trudne
  • Gdzie szukać inspiracji kulinarnych
  • Jak zamieniać mięso, aby posiłek roślinny sycił i dobrze smakował
  • W jaki sposób zwiększyć smakowitość roślinnych potraw
  • Skąd czerpać białko na diecie roślinnej
  • W jaki sposób dobrze i smacznie przyrządzać strączki
  • Jak przygotować tofu
  • Dlaczego warto wypróbować nieaktywne płatki drożdżowe
  • Co to jest sól czarna i kala namak oraz jak korzystać z nich w swojej kuchni
  • Jak podejść do kwestii tłuszczu w swojej diecie i czy unikać smażenia
  • W jaki sposób łączyć smaki i czy istnieje „ostry smak”
  • Które zioła i przyprawy warto mieć w swojej kuchni
  • Jakie zamienniki jajka używać
  • Jak ułatwiać sobie gotowanie
  • Dlaczego warto włączyć zupy do swojej diety – szczególnie w okresie jesienno-zimowym!
  • Jak zrobić pyszny żurek i rosół wegański

Rozmawiamy też o fleksitarianizmie, inspiracjach kulinarnych i znaczeniu naszych codziennych wyborów konsumenckich. Viola opowiada również o jadłospisach, które układa. Obecnie pracuje nad e-bookiem inspirowanym kuchnią grecką. Już nie mogę się go doczekać!

Listen to „#49 Jak polubić bezmięsną kuchnię | gość: Viola Urban” on Spreaker.

Wpadnijcie też na profile Violi w social mediach:

IG: https://www.instagram.com/viola_okiem_dietetyka/

FB: https://www.facebook.com/OkiemDietetyka/

Pinterest: https://pl.pinterest.com/okiemdietetyka/

Strona: https://okiemdietetyka.pl/

Zapraszam też na moje profile:

IG: https://www.instagram.com/magda.wiemcojem/

FB: https://www.facebook.com/wiemcojem1/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCBypz7Wb6VPJZf8HfyCFOYA