fbpx
Magdalena Hajkiewicz - Wiem Co Jem Logo
Magdalena Hajkiewicz
13 grudnia 2015

3 sprawdzone przepisy na omlety białkowe

Zapraszam na trzy najlepsze przepisy na omlety w internecie! 🙂

PRZEPIS NUMER 1 (bez laktozy)

omlet białkowy

Składniki:

  • 1 jajko
  • 3-4 łyżki mąki orkiszowej
  • 3 łyżeczki kakao
  • 50 ml wody gazowanej

Do posłodzenia:

  • miarka odżywki białkowej,
  • łyżka ksylitolu (wersja zwykła)

Jako dodatki: banan i syrop czekoladowy Walden,

Przepis bez zbędnej filozofii. Wszystkie składniki blendujemy, wylewamy na patelnię, wykładamy na talerz, dodajemy ulubione dodatki 🙂 Smacznego!

PRZEPIS NUMER 2 (bez laktozy, bez blendera)

omlet białkowy

Składniki:

  • dwa duże jaja,
  • pół szklanki płatków owsianych,
  • miarka odżywki białkowej,
  • łyżeczka oleju kokosowego (vita natura),
  • pół łyżeczki sody,
  • łyżka wody gazowanej,
  • garść suszonych lub świeżych owoców.

Przygotowanie:
Mieszamy wszystko łyżką i smażymy na patelni z cienką warstwą tłuszczu. 5-10 minut i po wszystkim! 😉

PRZEPIS NUMER 3 (bez glutenu, bez laktozy, bez blendera)

omlet białkowy

Składniki:

  • 2 całe jaja i jedno białko,
  • 3/4 szklanki mąki jaglanej,
  • mleko ryżowe "na oko" do uzyskania jednolitej "ciastowej konsystencji",
  • ksylitol wg upodobań,
  • banany do przełożenia warstw,

Przygotowanie:
Mąkę jaglaną, jaja, mleko ryżowe i ksylitol umieścić w misce i wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Wylać na patelnię i smażyć z obu stron. Smacznego! 🙂

Spodobał Ci się przepis? Sprawdź też inne przepisy z działu fit desery

Inne wpisy z tej kategorii:

Chcesz się dowiedzieć więcej na temat racjonalnego podejścia do diety?
Dołącz do mojej grupy na facebooku
Autorka: Magdalena Hajkiewicz

Magdalena Hajkiewicz - psycholożka, psychodietetyczka, dietetyczka, wykładowczyni akademicka, blogerka i podcasterka. Od dziewięciu lat rozwija własnego bloga, na którym szerzy wiedzę z zakresu racjonalnego podejścia do odżywiania. Pomaga w stałej zmianie nawyków oraz podejmowaniu świadomych wyborów żywieniowych.

KOMENTARZE

  1. Nie tylko smakowego 😉 dodaje protein przez co nie są to węglowodanowo białkowe tylko bialkowo węglowodanowe placuszki ;)) tskie bardziej fit ;)))

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Kategorie na blogu

Magdalena Hajkiewicz wiem co jem

Poznajmy się!

Nazywam się Magda Hajkiewicz-Mielniczuk. Jestem wykładowczynią akademicką, dietetyczką, psychodietetyczką i przyszłą psycholożką zdrowia.
Zawodowo zajmuję się naprawianiem zepsutych relacji z jedzeniem. Pomagam wychodzić z błędnego koła odchudzania, uczę jak budować trwałe nawyki żywieniowe i promuję zdrowie psychiczne.
magnifiercross