Magdalena Hajkiewicz - Wiem Co Jem Logo

W poniższym wpisie przedstawiam Wam jedno z najlepszych ciast czekoladowych, jakie do tej pory jadłam i nie twierdzę tak tylko i wyłącznie dlatego, że wymyślił i przygotował je mój mężczyzna. Po prostu połączenie pysznego kokosa z aromatycznym i mocnym smakiem kakao sprawia, że od tego ciasta nie można sie oderwać 🙂 Ciasto czekoladowe jest szybkie łatwe i przyjemne, dlatego każdy powinien sobie z nim poradzić. Do przygotowania ciasta potrzebujemy foremki keksówki o wymiarach 25 x 11 cm. 

Składniki:

Przygotowanie:

W dużej misce umieszczamy wszystkie powyższe składniki i blendujemy na gładką masę (jeśli ciasto będzie zbyt gęste- można dodać nawet do 200 ml wody dodatkowo). Do ciasta możemy dodać ulubione bakalie lub jeśli zależy nam na obniżonej kaloryczności- nie dodawać nic. Ciasto przelewamy do przygotowanej wcześniej keksówki, na której rozsmarowujemy olej kokosowy, aby ciasto nie przywarło do ścianek. Pieczemy 30-40 minut w temp. 180 stopni sprawdzając w międzyczasie czy nie przypala się z góry. Smacznego! 🙂

Przybliżona kaloryczność 100 g ciasta (bez dodatku bakalii) to 260 kcal.

magnifiercross