Magdalena Hajkiewicz - Wiem Co Jem Logo

Jeśli do tej pory Wasze omlety przypominały płaskie naleśniki, były raczej suche niż wilgotne i ciężko było je przełknąć bez dodatku świeżych owoców lub dżemu, to jesteście na odpowiedniej stronie, aby to zmienić 😀 Poniższy FIT omlet rośnie pulchny, mięciutki i wilgotny w środku pomimo tego, że zawiera w sobie odżywkę białkową! 

fit omlet przepis

Składniki (na 2 porcje):

Przygotowanie FIT omletów:

Jak to zwykle w przypadku omletów bywa, wszystkie powyższe składniki należy ze sobą zblendować, wylać na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć na małym ogniu, pod przykryciem i z obu stron. Ważne jest tylko to, aby dobrze odsączyć płatki owsiane przed zmienieniem ich w gładką masę. Jeśli powstałe ciasto jest zbyt rzadkie i nie przypomina ciasta naleśnikowego (a powinno :)) można dodać jeszcze jedną łyżkę mąki. Fit omlety gotowe - Smacznego!

Wartość odżywcza (na 2 porcje):

Energia: 577,5 kcal
Tłuszcz: 16,7 g
Węglowodany: 62,5 g
Białko: 44,2 g

Spodobał Ci się przepis? Sprawdź też inne przepisy z działu fit desery

magnifiercross