deser z kaszy jaglanej FIT

Deser z kaszy jaglanej jest idealny na wiele okazji. Urodziny? Imieniny? Sylwester? A może po prostu gorszy dzień, który chcesz spędzić z kubkiem herbaty i czekoladą pod ciepłą kołdrą? Na każdą z tych okazji zamiast bombonierek, czy ciast z tłustymi kremami możesz przygotować apetyczny fit deser z kaszy jaglanej, którego smak wcale nie odbiega od najlepszej czekolady! Jego przygotowanie trwa praktycznie tylko tyle, co ugotowanie kaszy jaglanej. Deser można przygotować również w wersji białkowej, dzięki czemu idealnie spełni rolę posiłku po treningu.

Składniki (na 4 porcje):
– 200 g kaszy jaglanej,
– szklanka mleka sojowego,
– suszona żurawina (ok. 80g ),
– płatki migdałów (50g),
– trzy kostki gorzkiej czekolady,
– wiórki kokosowe,
– coś do posłodzenia/odżywka białkowa

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i wsypujemy z powrotem do pustego garnka, do którego dolewamy szklankę mleka sojowego i dwie miarki odżywki białkowej (w wersji proteinowej) po czym blendujemy na gładką masę. W pucharku umieszczamy kolejno 1/2 pucharka puddingu z kaszy, żurawinę, płatki migdałów, dwie łyżki puddingu, żurawinę, płatki migdałów, startą czekoladę i wiórki kokosowe.

Smacznego!

Spodobał Ci się przepis? Sprawdź też inne przepisy z działu fit desery