Magdalena Hajkiewicz
16 marca 2017

Przepis na fit pancakes (bez cukru)

Fit pancakes - puszyste, mięciutkie, idealne na śniadanie! Jeżeli kiedykolwiek mówiłam, że udało mi się zrobić placuszki idealne, odwołuję te słowa! 😀 Te pancakes biją wszystkie dotychczasowe przepisy na głowę. Koniecznie musicie ich spróbować!

fit pancakes przepis

Składniki (na 3-4 porcje):

– 4 jaja,
– 4 łyżki namoczonych wcześniej płatków ryżowych,
– 50 g daktyli,
– 1 łyżka masła orzechowego,
– 1 łyżka mąki ryżowej,

 

Przygotowanie fit pancakes:

Płatki ryżowe zalewamy wrzątkiem tak, aby woda sięgała 1 cm ponad poziom płatków. Dokładnie to samo robimy w oddzielnym naczyniu z daktylami. Do oddzielnego naczynia wbijamy jaja, dodajemy masło orzechowe, mąkę ryżową, a następnie namoczone wcześniej płatki ryżowe i daktyle. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, z której smażymy małe placuszki. Idealnie smakują z kremem czekoladowym Nutwhey Allnutriton. Fit pancakes gotowe - Smacznego 🙂

Spodobał Ci się przepis? Sprawdź też inne przepisy z działu fit desery

 

Chcesz się dowiedzieć więcej na temat racjonalnego podejścia do diety?
Dołącz do mojej grupy na facebooku
Autorka: Magdalena Hajkiewicz

Magdalena Hajkiewicz - psychodietetyk, dietetyk i szkoleniowiec. Od sześciu lat rozwija własnego bloga, na którym szerzy wiedzę z zakresu racjonalnego podejścia do odżywiania. Pomaga w stałej zmianie nawyków oraz podejmowaniu świadomych wyborów żywieniowych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

magnifiercross